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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  15/07/1998
Data da última atualização:  15/07/1998
Autoria:  SIQUEIRA, J. O.; HUBBEL, D. H.; VALLE, R. R.
Título:  Effects of phosphorus on formation of the vesicular-arbuscular mycorrhizal symbiosis.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.19, n.12, p. 1465-1474. dez. 1984.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of phosphorus (P) on formation of the vesicular-arbuscular mycorrhizal (VAM) symbiosis was examined. Using a sand-hydroponic culture chamber, increasing P levels were supplied to soybean (Glycine max L. Merril) seedlings. It was found that indirect supply of P up to 600 mM did not affect the germination of Glomus mosseae chlamydospores in the rhizosphere. Similar results were found for germination of either G. mosseae or Gigaspora margarita spores in the rhizosphere of soybean growing in soil amended with increasing P levels. These data suggest that P controls VAM formation at some stage after spore germination in the rhizosphere has occurred. Increasing P supply to the soil enhanced carbon exchange rate, sugar content of the roots and decreased sugars in the root exudates. Bioassays using root extracts from plants supplied with different P levels showed differential effects on germination of G. mosseae and G. margarita spores in vitro. Extracts from plants well supplied with P had high levels of sugars and inhibited spore germination. It was proposed that P controls root colonization through its effect on host carbon metabolism. In addition, the relationship between P availability and plant growth response to mycorrhizal formation is discussed.
Palavras-Chave:  Formacao de micorrizas; Fungos endomicorrizicos; Germinacao de esporos; Mycorrhizal formation; VAM fungi.
Thesaurus Nal:  spore germination.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE20023 - 1UMTAP - --630.72081P47463072081
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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  06/09/2021
Data da última atualização:  06/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  QUEIROZ, L. C. R.; MAGNABOSCO, C. de U.; BRUNES, L. C.; PEREIRA, L. S.; ALVES, M. G. O.; COSTA, M. F. O. e.
Afiliação:  CLAUDIO DE ULHOA MAGNABOSCO, CPAC; MARCOS FERNANDO OLIVEIRA E COSTA, CNPAF.
Título:  ASSOCIAÇÃO ENTRE MACIEZ DA CARNE E CARACTERÍSTICAS DE CRESCIMENTO EM BOVINOS DA RAÇA NELORE.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 29., 2019, Uberaba. Tecnologias que alimentam o mundo: anais... Uberaba: ABZ: Fazu: ABCZ, 2019. Zootec. 5 p.
Páginas:  5 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Abstract: This study was carried out to analyze the association between meat tenderness (WBSF) and growth traits, which were birth weight (BW), weight at 120 (W120), 210 (W210), 365 (W365) and 450 (W450) days of age, and average daily gain (ADG) in 654 Nellore cattle. The data were from Guaporé Agropecuaria?s OB Choice Program. Pearson?s correlations and analysis of variance were used to analyze the phenotypic relationships, using software R. A low and no significant correlation between WBSF and growth traits (-0.15, -0.11, -0.06, 0.04, 0.02 and 0.08 for BW, W120, W210, W365 and W450, respectively) was estimated in this study, inferring that the selection for growth traits did not influences the meat tenderness. Segregating groups that presented higher WBSF also presented higher average daily gains and higher body weight.
Palavras-Chave:  Anova; Desempenho produtivo; Zebuínos.
Thesagro:  Gado de Corte.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225717/1/Magnabosco-Associacao-entre-maciez-da-carne-e-caracteristicas-de-crescimento-em-bovinos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC37058 - 1UPCAA - DDDIGITALDIGITAL
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